Midsummer SLIM

Mer än bara ett plåttak

Kampanj: Plåten på köpet när du beställer Midsummer SLIM

Midsummer SLIM är ett kombinerat plåt- och solcellstak för dig som gillar dubbelt så smart. Just nu får du plåten för 0 kr – en solklar win-win med andra ord!

Namnlöst-1

Midsummer SLIM

Med Midsummers solcellstak behöver du inte kompromissa mellan solenergi och estetik. Midsummer SLIM är den smarta kombinationen av tunna solpaneler och ett klassiskt falsat plåttak, där resultatet blir ett diskret solcellstak.
 
Produkten säljs som ett komplett takbyte. Plåten har samma falsbredd som solpanelen för att maximera den installerade effekten utan att göra anspråk på den diskreta designen. Att kombinera takbyte och installation av solpaneler är både smidigt, tryggt och kostnadseffektivt.

Hög efterfrågan på Midsummer SLIM medför just nu en längre leveranstid.

Fördelar med
Midsummer SLIM

Svenskt

Midsummer SLIM är en svensk solcellsinnovation som tillverkas i vår produktionsanläggning i Järfälla utanför Stockholm.

Hållbart

Midsummers solpaneler har tack vare låg materialkonsumtion, en unik tillverkningsprocess och produktion i Sverige 90 % lägre koldioxidavtryck jämfört med traditionella solpaneler.

Diskret

Midsummer SLIM ser precis ut som ett vanligt plåttak, men till skillnad från ett vanligt plåttak tillvaratas varje solstråle som skiner på taket och omvandlas till el, utan att ändra husets ursprungliga design.

Diskret

Med Midsummer WAVE kan du producera solel utan att ändra husets ursprungliga design.

Unikt
Midsummer WAVE är endast 2 mm tunn, med en vikt på 1,9 kg/panel. Det krävs inte heller någon håltagning vid montering och taket med solpaneler kan försiktigt beträdas vid underhåll.
Minimal vindlast

Oavsett vind och storm ligger Midsummer WAVE säker på ditt tak. Med sin minimala vindlast finns det ingen risk att solpanelerna sliter sig eller skadar taket.

För mer information

Ladda ner produktblad eller broschyr.

Hemma solcellslån

Anpassa ditt solcellstak efter längden

Vi vill att det ska vara enkelt att anpassa sitt solcellstak – med Midsummer SLIM är inget tak för stort eller för litet. Plåten och solpanelerna kan skräddarsys efter längden på taket, från 865 mm upp till 4 025 mm. Om ditt tak är längre än 4 meter går det att sammanfoga panelerna upp till en total längd på 12 meter. Vid sammanfogning täcks kablaget med ett diskret plåtskydd.

Exempel på storlekar av Midsummer SLIM​

Villa med 120 m2 total takyta (sadeltak) varav ~ 50 m2 av taket täcks med solpaneler

Prisexempel

Komplett takbyte inkl. Midsummer SLIM-solcellspaket 5,1 kW

Prisexempel: 329 000 kr *

Sänk din månadskostnad redan från första månaden genom att flytta över bolånet till ett grönt bolån från Hemma.

* Prisexemplet inkluderar ROT-avdrag på 30 % och grönt avdrag på 15 %.

Bra att veta innan du begär en offert

Adress

För att vi ska kunna kolla upp ditt hus med vår mjukvara behöver vi din adress som första steg.

Färg

Solpanelen Midsummer SLIM finns enbart i svart. Dina takpannor kan vara i vilken färg som helst men svarta är lämpligast då de solpanelsbeklädda takpannorna kommer upplevas som svarta.

Ritning och bilder

Vi tar gärna emot en ritning av ditt tak så att vi kan ta fram en så korrekt offert som möjligt. Du får gärna också ta bilder på huset och den del av taket som skall beläggas med solceller (vanligtvis den södra sidan). Om du varken har ritning eller bilder underlättar det för oss om du kan stega taket på längden och bredden samt uppskatta en lutning på taket.

Lutning och genomföringar

Lutningen måste vara minst 5,7 grader. Takkupor och luftningar är hinder och minskar den yta som är möjlig att belägga med solpaneler och det är inte möjligt att montera på ytor mindre än ca 20 kvm i ett väderstreck eller annan lutning än övriga takdelar.

Effekt

Vi tillverkar och installerar tunnfilmspaneler av typen CIGS. Det kan vara bra att veta att denna typ av solpanel ligger något lägre i effekt än en traditionell solpanel, men har andra fördelar så som diskret design, flexibilitet och låg vikt.

Väderstreck

Det optimala väderstrecket för solpaneler är i söderläge, men även öster- och västläge kan ofta vara lönsamma. Takytor som däremot vetter mot norr är inte värda att installera solceller på. Montage på olika byggnader på tomten är möjligt men extrakostnader tillkommer oftast.

Ett komplett takbyte

Midsummer SLIM säljs i första hand som ett komplett takbyte. Hela taket beläggs med plåt och solceller placeras på utvalda delar. Råspont i bra skick krävs som underlag, vi hjälper gärna till att byta ut den om så är nödvändigt. Önskas SLIM på ett befintligt plåttak är det ofta möjligt men om falsbredden är bredare än solpanelerna blir ytan som kan beläggas med solpaneler avsevärt mindre, vilket minskar den installerade effekten.

Växelriktare, batteri och laddbox

Vi erbjuder växelriktare och laddboxar i olika utföranden. Den el man inte använder själv säljs automatiskt tillbaka till elnätet. Därav är det bra att vara medveten om att batterier inte alltid är lönsamt, men det finns att tillgå om så önskas.

Redo att kontakta oss?

Så här går det till

01

Rådgivning

Varje tak är unikt – våra solcellsprojektörer konsulterar och tar fram den bästa lösningen för ditt tak. 

02

Beräkningar

När vi hittat en lösning för dig kontrollmäter vi ditt tak och tar fram ett prisförslag.

03

Finansiering med grönt bolån

I samarbete med Hemma och Skandiabanken erbjuder vi möjligheten att finansiera ditt solcellstak genom ett fördelaktigt bolån med grön rabatt. Läs mer här.

04

Tillverkning och installation

Dina solpaneler tillverkas efter mått i vår produktionsanläggning i Järfälla. När materialet är färdigt utför våra certifierade installatörer och elektriker installationen enligt branschstandard.

05

Driftsättning

Efter slutförd installation hjälper vi dig att skicka in slutanmälan till ditt elbolag. När elbolaget godkänt slutanmälan driftsätter vi anläggningen och överlämnar all nödvändig dokumentation så att du kan känna dig trygg med din installation.

06

Elproduktion

Ditt solcellstak kan nu producera el för eget bruk eller försäljning till elnät. Vi lämnar en produktgaranti på 10 år. Våra solcellstak har även en effektgaranti på 90 % efter 10 år samt 80 % efter 25 år.

Tillbehör från Midsummer

Midsummer erbjuder ett flertal batterier för energilagring och laddboxar för laddning av elbil. Kontakta oss så hjälper vi till att hitta den bästa lösningen för dig.

Så här går det till

01

Rådgivning

Beskriv ditt tak och dina önskemål – våra solcellsprojektörer designar en lösning för just ditt tak. Vi erbjuder totalentreprenad.

02

Beräkningar

När du valt det solcellstak som passar dig bäst tar Midsummer fram en offert. Efter överenskommet avtal kommer vi ut och gör en kontrollmätning av taket.

03

Tillverkning

Efter kontrollmätning tillverkas plåttaket och solpanelerna i vår produktionsanläggning i Järfälla utanför Stockholm.

04

Installation

Midsummers installatörer och certifierade elektriker utför installationen enligt branschstandard.

05

Driftsättning

Efter färdigställd installation hjälper vi dig att skicka in slutanmälan till ditt elbolag. När elbolaget godkänt slutanmälan driftsätter vi anläggningen och överlämnar all nödvändig dokumentation så att du kan känna dig trygg med din installation.

06

Elproduktion

Ditt solcellstak kan nu producera el av solens strålar för eget bruk eller försäljning till elnät. Midsummers solcellstak har 10 års produktgaranti samt 80 % förväntad toppeffekt efter 25 år.

Solcellskalkylatorn

Räkna potentialen på ditt tak

Använd vår solcellskalkylator för att få fram ett preliminärt pris för just ditt hus.

Finansiering med grönt bolån

Sänk din månadskostnad redan från första månaden genom att flytta över bolånet till ett grönt bolån från Hemma.
I samarbete med Hemma och Skandiabanken erbjuder vi möjligheten att finansiera dina solceller genom ett bolån med grön rabatt. Läs mer här.

Spela videoklipp
Referenskund

Resan mot ett solcellstak – med Kalle och Brita

Kalle och Brita har flyttat ut på en bondgård. Mycket har behövt åtgärdas på gården och deras tak är i risigt skick. Kalle är en prepper och Brita kräver att det ska bli snyggt. Hur löser man då ett solcellstak? Häng med när vår VD Sven guidar Kalle och Brita genom ett av de viktigaste köpen man kan göra för sitt hus, nämligen att byta tak.

Midsummer SLIM säljs med ett komplett takbyte. Produkten är en kombination av ett elegant plåttak och diskret designade solpaneler. 

Produkten monteras genom att solpanelerna vulkaniseras fast i plåttaket. Plåttaket med solpanelerna placeras sedan på fastigheten som vid ett vanligt takbyte.

Nej, Midsummer SLIM säljs med ett komplett takbyte i och med att solpanelerna är specialanpassade efter våra egentillverkade plåttak. 

Midsummer SLIM har en effekt på 111 W/m².

Vi använder oss av plåt från SSAB, läs mer här.

Solpanelerna finns endast i svart, men plåten finns i ett urval färger, exempelvis svart, mörkgrå, silver, röd etc. Läs mer om alla kulörer här.

Midsummer SLIM har en falsbredd på 365 mm och skräddarsys efter önskad längd, från 865 mm upp till 4025 mm. Vid behov på över 4 meter långa solpaneler, kan vi skarva ihop flera paneler upp till 12 meter. Även plåten kan göras upp till 12 meter.

Midsummer SLIM väger ca 3 kg/m².

Midsummer SLIM

Mer än bara ett plåttak

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
info@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!