Midsummer BOLD

Solcellstak för bitumen- och plastmembran

Midsummer BOLD är en ultralätt och flexibel solpanel som bland annat är avsedd för bitumen- och plastmembran som underlag, där slutprodukten blir ett diskret solcellstak. Midsummer BOLD är framtagen för större takytor på kommersiella fastigheter, industribyggnader, lagerlokaler och idrottsarenor men också flerbostadshus och privata bostäder.

Midsummer BOLD

Midsummer BOLD säljs med ett komplett takbyte alternativt eftermontering på befintligt tak. Produkten fungerar som ett extra skydd på takets tätskikt och stoppar UV-ljus från att orsaka skador på tätskiktet, vilket ökar takets livslängd.

Med sin låga vikt är Midsummer BOLD ett nytt alternativ för tak med viktbegränsningar. Detta innebär mindre kostnader på att förstärka takkonstruktionen. 

Fördelar med
Midsummer BOLD

Svenskt

Midsummers BOLD är en svensk innovation och tillverkas i Midsummers produktionsanläggning i Järfälla utanför Stockholm.

Hållbart

Midsummer BOLD har 90 % lägre koldioxidavtryck jämfört med traditionella solpaneler.

Minimal vikt

Minimal vikt möjliggör enkel och säker montering utan att penetrera takets tätskikt. Hög effekt på 39 W/kg, vilket är mindre än 30 % av vikten för samma effekt för traditionella solpaneler.

Tryggt

Vi är experter inom solcellstak och finns med dig hela vägen från inledande kontakt till färdig installation. Midsummers solcellstak har 10 års produktgaranti och 90 % förväntad toppeffekt efter 10 år samt 80 % efter 25 år.

Unikt

Midsummer BOLD är endast 2 mm tunn, med en vikt på 3 kg/m². Det krävs inte heller någon håltagning vid montering och taket med solpaneler kan försiktigt beträdas vid underhåll.

För mer information

Ladda ner produktblad eller broschyr. 

Produktblad

Information om produkten

Produktbroschyr

Information om produkten

Hemma solcellslån

Information om grönt bolån

Tillbehör från Midsummer

Midsummer erbjuder ett flertal batterier för energilagring och laddboxar för laddning av elbil. Kontakta oss så hjälper vi till att hitta den bästa lösningen för dig.

Villa med 120 m2 total takyta (sadeltak) varav ~ 50 m2 av taket täcks med solpaneler

Prisexempel

Installation av Midsummer BOLD på platta eller lutande tak 5,25kW
Från: 212 000  kr

Komplett takbyte inkl. Midsummer BOLD Solcellspaket 5,25 kW
Från: 269.000 kr

Så här går det till

01

Rådgivning

Beskriv ditt tak och dina önskemål – våra solcellsprojektörer designar en lösning för just ditt tak. Vi erbjuder totalentreprenad.

02

Beräkningar

När du valt det solcellstak som passar dig tar vi fram en offert. Efter överenskommet avtal kommer vi ut och gör en kontrollmätning av taket.

03

Finansiering med grönt bolån

I samarbete med Hemma och Skandiabanken erbjuder vi möjligheten att finansiera dina solceller genom ett bolån med grön rabatt. Läs mer här.

04

Tillverkning och installation

Efter kontrollmätning tillverkas dina solpaneler i vår produktionsanläggning i Järfälla utanför Stockholm. När materialet är färdigt utför Midsummers installatörer och certifierade elektriker installationen enligt branschstandard.

05

Driftsättning

Efter färdigställd installation hjälper vi dig att skicka in slutanmälan till ditt elbolag. När elbolaget godkänt slutanmälan driftsätter vi anläggningen och överlämnar all nödvändig dokumentation så att du kan känna dig trygg med din installation.

06

Elproduktion

Ditt solcellstak kan nu producera el av solens strålar för eget bruk eller försäljning till elnät. Midsummers solcellstak har 10 års produktgaranti samt 80 % förväntad toppeffekt efter 25 år.

Spela videoklipp
Referenskund

Sture Wikman, VD på Precima AB, valde Midsummer

”Vi har en ambition av att vara en klimatsmart leverantör. Vi arbetar aktivt med vår miljöpåverkan och en viktig del i det är installationen av solcellstaket från Midsummer. Produkten Midsummer BOLD har med sin låga vikt varit ett perfekt val för vår fabrik.”

Referenskunder

Midsummer bold
Mattias och Cecilia, Enköping

”Midsummer var jättesmidiga att jobba med. Vi höll på att byta ut våra tegelpannor, och de klev in och avslutade med sitt fina soltak Midsummer BOLD, som nu ger ett litet bidrag till miljön.”

Midsummer BOLD passar en mängd olika tak, exempelvis sandwichelement, papp- och membrantak. Den kan monteras på både platta och lutande tak.

Midsummer BOLD fästs med diskreta plåtlister. Dessa skruvas i plattor som sedan svetsas fast i takets material, exempelvis papp- eller membrantak.

Ja, Midsummer BOLD kan eftermonteras på befintligt tak eller monteras vid komplett takbyte. 

Midsummer BOLD har en effekt på 116 W/m².

Midsummer BOLD finns i färgen svart.

En Midsummer BOLD-panel är 1 685 mm lång och 1 000 mm bred.

Midsummer BOLD väger 3 kg/m². 

Midsummer BOLD

Solcellstak för bitumen- och plastmembran

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
info@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!