Vanliga frågor

Våra solpaneler är tillverkade av tunnfilm (CIGS = koppar, indium, gallium och selen). Denna teknik för med sig fördelar såsom låg vikt, tunnhet och flexibilitet samt att de kan monteras i princip var som helst.

Vår solpanel Midsummer SLIM säljs som ett komplett takbyte integrerad i falsade plåttak. Vår solpanel Midsummer WAVE passar till tvåkupiga takpannor (Benders Palema & Monier Jönåker) och läggs ovanpå befintliga takpannor eller vid ett takbyte. Vår solpanel Midsummer BOLD passar både på platta och lutande tak, exempelvis med papp- och membran som underlag.

Våra solpaneler är designmässigt integrerade, men inte tekniskt integrerade. De är utanpåliggande som vanliga solpaneler men följer takets form och ligger tätt ovanpå takets tätskikt.

Vi skräddarsyr våra solpaneler efter varje enskilt tak och det är flera aspekter som spelar in vad gäller priset, såsom takets väderstreck, lutning, höjd etc. Vi undviker därför att ge ett exakt pris per m², för att kunna ge dig ett så korrekt pris som möjligt efter att vi mottagit information om just ditt tak.

Vår solpanel Midsummer SLIM har en effekt på 100 W/m², vår solpanel Midsummer BOLD har en effekt på 105 W/m² och vår solpanel Midsummer WAVE har en effekt på 110 W/m².

Våra solpaneler finns endast i svart.

Ja, man kan beträda våra solpaneler, men man bör alltid ha rena skor och säkerhetsutrustning.

Midsummer solar roofs garanterar 90 % av den installerade toppeffekten efter 10 år, 80 % av den förväntade toppeffekten efter 25 år och lämnar 10 års produktgaranti. Läs mer om våra garantier här: Garantier Midsummer

Ja, både Midsummer WAVE och Midsummer BOLD går bra att eftermontera. Vår produkt Midsummer SLIM säljs som ett komplett takbyte i och med att solpanelerna är specialanpassade efter våra egentillverkade plåttak. Vid specifika fall kan solpanelerna eftermonteras, men då bör man vara medveten om att effekten blir lägre på plåttak med annan falsbredd än de vi säljer.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhetsbreven innehåller information om
midsummer och solel i allmänhet

Till toppen

Hör av dig

+46 (0) 8-525 096 10
Öppettider växel:
Måndag-fredag 08.00-17.00
info@midsummer.se

Elektronikhöjden 6
175 43 Järfälla

Följ oss

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!

Kampanj

Takmaterial 0 kr*

Uppgradera ditt tak med Midsummer SLIM eller Midsummer WAVE i samband med att du byter ditt tak så bjuder vi på takmaterialet!